Lövblås – Blås bort problemen med en lövblåsare

Lövblås

Lövblåsare eller lövblås är ett trädgårdverktyg som man inte kan vara utan om man har många träd som växer i området. Främst är det ett verktyg för att blåsa bort löv och skräp. Men många missar att en lövblås även kan användas till annat. För en lövblås kan användas till att blåsa bort och rensa ur områden som annars kan vara jobbiga att städa ur. Exempel på sådana är små skjul eller andra inomhusytor. För en lövblås fungerar på ett liknande sätt för de arbetsuppgifterna. Att rensa ur exempelvis en lekstuga, blir med denna maskin en enkel arbetsuppgift.

Lövblåsare från Husqvarna har även fördelen att de kan utföra ett arbete bättre än andra tillverkares lövblåsare kan. För Husqvarna har faktiskt lyssnat på sina kunder när de har utvecklat alla sina trädgårdsmaskiner. Det märks när man framförallt jämför ergonomin mellan olika tillverkares trädgårdsmaskiner och då även lövblåsare. Husqvarna har nämligen gjort ett betydligt bättre jobb med att göra deras lövblåsare ergonomiska och användarvänliga.

Husqvarna har även till stor del fokuserat på sitt sortiment av batteridrivna produkter och då även lövblåsare. Med samma kraft som en bensindriven lövblåsare men enklare, tystare och mer miljövänlig än de bensindrivna modellerna.

Hur fungerar en lövblås?

En lövblåsare fungerar på samma sätt oavsett vilken tillverkare som gjort dessa. Men principen är att luft sugs in och sedan blåses ut. Olika typer av drivmedel finns för att sköta själva processen. Principen är densamma oavsett om det är en bensindriven eller eldriven lövblås. Den stora skillnaden som finns mellan olika lövblåsare är styrkan på motorn och hur lång drifttiden är. Men annars finns det väldigt få skillnader mellan olika lövblåsare.

Då det är en trädgårdsmaskin som ska vara ett smidigare alternativ till en kratta för att rensa bort löv och skräp. Så kan användaren på ett enklare sätt rensa upp och samla ihop både löv och skräp på en plats för att sedan ta bort detta.

Men en lövblåsare är en väldigt viktig del av de trädgårdsmaskiner som alla borde ha. Det är helt enkelt ett verktyg som förenklar att hålla trädgården i ett gott skick. Men även för att som vi tidigare nämnt användas för att rengöra och blåsa ur inomhusområden. Något som många inte tänker på att de kan använda sin lövblås till. Det finns gott om andra saker som en lövblåsare kan användas till och det är nog enbart fantasin som sätter gränserna.

Nya funktioner i lövblåsare från Husqvarna

Den största innovationen som tillkommit i lövblåsare från Husqvarna är deras batteridrivna modeller. Fördelarna är många att ha en batteridriven lövblås istället för en bensindriven. De batteridrivna är tystare, smidigare och mer miljövänliga än de bensindrivna lövblåsarna.

Husqvarna har även lagt ner mycket tid på att förenkla användandet av en lövblås. Därför har de en boost funktion och ett mer användarvänligt reglage på de nya modellerna. Något som saknades på de äldre och som gjort arbetet mer ergonomiskt och användarvänligt.

Men Husqvarna har även ett fartreglage som är enkelt att nå och att använda sig av. Detta gör Husqvarna till den självklara tillverkaren att välja när man ska köpa en lövblås.

Att tänka på

När du väl bestämt dig för att införskaffa dig en trädgårdsmaskin så finns det saker att tänka på. Det viktigaste är att man köper en produkt som är lämpad för sina behov. Man vill självklart inte köpa en maskin som är för stark eller svag sett till sina behov. Genom att fråga människor som har expertis inom området kan man enkelt anpassa produkt efter behov. Ett annat alternativ är att söka sig till informationen på egen hand och sedan ta ett beslut.