Att tänka på vid däckbyte i Järfälla

Subaru Continental Däck

Dags att utföra däckbyte i Järfälla? Det finns mycket du behöver tänka på och vi hjälper er att besvara alla frågor.

I Sverige finns det lagar och regler som reglerar när och hur ofta man ska ha bytt sina däck. Framförallt handlar det om bytet från sommar- till vinterdäck eller från vinter- till sommardäck. Varje år utan undantag måste däcken bytas minst två gånger. För den som dessutom får problem med sina däck däremellan måste kanske byta däck mer än så. Däckbyte är helt enkelt något som alla som äger en bil faktiskt måste göra. Främst för ens egen och andras säkerhet då däcken ska klara av väglaget. Ibland blir det dock lite fel, som när det snöar i slutet av april efter att man har bytt till sommardäck. Därför säger också lagen att man inte behöver ha bytt däcken om väglaget inte tillåter det. Svårt att göra i efterhand om man redan har bytt däck dock.

Däckbyten är helt enkelt något som alla bilägare gör minst två gånger om året. Nu finns det åretruntdäck som underlättar och minskar detta eviga bytandet. Dessa är dock inte alls lika säkra som man kunnat hoppas på. För under vintern är det nämligen dubbdäck som är det allra säkraste att köra med. Framförallt på orter där det tar lång tid för snöröjningen att komma fram.

Att tänka på

När man ska byta däck så finns det likt allt annat en del saker och ting att tänka på. Om man inte använder ett däckhotell som tar hand om däcken vill säga. Först och främst är det viktigt att använda en seriös däckverkstad. En däckverkstad som verkligen kontrollerar att mönsterdjupet är korrekt och att däcken är hela. Något som inte alla däckverkstäder gör om man inte ber om det. Därför är det bra att se till att välja en ordentlig däckverkstad. Just för att du kan känna dig trygg att köra med däcken.

Sedan är det också viktigt att du ser till att du har en tid innan du måste, enligt lag, ha bytt däcken. Det kommer att bespara dig en massa problem. För när det väl börjar närma sig den tiden då däcken ska ha varit bytta, är det svårt att få tag på en tid.

Behöver du köpa nya däck, är det viktigt att också tänka på att köpa kvalitét. Likt allt annat får man vad man betalar för. Kvalitetsdäck håller också mycket längre än däck av sämre kvalitet och är dessutom mycket säkrare. Ett däckbyte kräver därför en del eftertanke.

Överlåt hanteringen av däcken till ett däckhotell

Numera finns det däckhotell över nästan hela landet och det är en stor fördel. För hos ett däckhotell kan du utan problem lämna dina däck och låta dem ta hand om de. Något som faktiskt är enklare, smidigare och i en del fall också billigare.

Om man väljer ett däckhotell ingår det vanligtvis att man också får däckbytena på köpet. Däcken hålls rena och förvaras i en korrekt miljö. Något som gör att du inte behöver byta ut dem speciellt ofta. Vilket minskar det onödiga slitaget rätt mycket för alla typer av däck.

Tips på däckhotell & bilservice

Det finns många verkstäder i Järfälla som erbjuder däckhotell. Malmö har även dem många verkstäder som erbjuder samma tjänster. Nedan listar vi tre verkstäder i Järfälla och tre i Malmö som erbjuder däckhotell och andra tjänster. Dessa tre inkluderas av den anledningen att de har fått högt betyg på Google. Det viktiga att komma ihåg är att kunder sätter betygen. Vilket kan ses som en typ av garanti och att du som eventuell kund känner dig trygg.

MTO Bilcenter Järfälla: MTO Bilcenter erbjuder däckhotell, bilservice och mer tjänster därtill. MTO Bilcenter har fått ett stabilt betyg på 4.1.

Euromaster Järfälla: Euromaster i Järfälla erbjuder köp av däck online och bokning av tid för däckskifte och bilservice. Euromaster har fått ett betyg på 4.3 vilket även det är bra.

Motordepån i Skälby AB: Motordepån erbjuder däckhotell, bilservice och däckbyte i Järfälla samt en del andra tjänster för din bil. Motordepån sticker ut sett till betyg, av de tre som är listade här så har motordepån fått högst betyg på 4.4.

Euromaster Malmö: Euromaster erbjuder samma tjänster som verkstaden i Järfälla. Skillnaden är att Euromaster i Malmö har fått ett betyg på 4.7 på Google vilket är mycket bra.

Däckia Malmö: Erbjuder däckhotell och däckbyte. Däckia har fått ett betyg på Google som är 3.9.

Malmö Bilproffsen: Erbjuder samma tjänster som samtliga verkstäder ovan. Malmö Bilproffsen har fått ett Google-betyg på 4.0